Cellulitis apparaten

Er zijn op de markt ook allerlei cellulitis massage apparaten te koop. Wij vroegen ons af of deze apparaten echt werken en hebben het één en ander opgezocht over deze massage apparaten. Er zijn veel vrouwen die cellulitis hebben en ook veel vrouwen hebben een eigen cellulitis massage apparaat in huis.

Werken deze apparaten?
De vraag is natuurlijk of dit soort apparaten werken. En ja, ze werken, zo blijkt uit een rondvraag. Er zit echter wel een “maar” aan. Veel van dit soort massage apparaten zorgen er voor dat de zichtbare cellulitis voor een aantal uur niet zichtbaar is, maar echt de oorzaak aanpakken doen dit soort apparaten niet. Wil je dat het resultaat blijvend is, dan zul je om de paar uur aan de slag moeten gaan met deze massage apparaten. Dat is natuurlijk gekkenwerk.

Wat kunnen en kosten dit soort apparaten?
Op het internet kun je bij verschillende webshops deze massage apparaten aanschaffen. De meeste apparaten werken op zich best goed, alleen zoals gezegd: na een aantal uur is er van het mooie resultaat weinig te zien. Je kunt sommige massage apparaten ook gebruiken tegen nek- of spierpijn. De kosten van deze apparaten liggen rond de 60 euro. Je kan het dus eens proberen.

Massage
Mocht je een massage apparaat hebben gekocht, maar werkt het niet om de echte oorzaak weg te nemen, dan kun je ook een ‘echte’ massage proberen. Bijvoorbeeld Endermologie of een anti-cellulitis massage.