Cellulitis en massage, een goede methode?

Massages kunnen worden ingezet als behandelmethode om cellulitis te verminderen. Wij adviseren daarnaast ook om gezond te leven en veel te bewegen. Je leest hieronder welke massagemethodes er zijn.

Anti-cellulitis massage
In Azië is de anti-cellulitis massage ontwikkeld. Deze massage is vergelijkbaar met een bindweefsel massage, maar bij deze massage worden ook oliën, speciale kruiden, anti-oxidanten lotions gebruiken. Deze middelen leveren een bijdrage aan de afbraak van vet en helpen het verstevigen van de huid. Op deze manier ontstaan er niet snel verstoppingen, wat bijdraagt aan het verminderen van cellulitis.

Het is bij deze massage belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium te beginnen. Dat zelfde geldt eigenlijk voor bijna alle behandelmethodes, want in een vroeg stadium kunnen de vetbolletjes nog vlak worden gemaakt. Daardoor kunnen afvoerstoffen makkelijker worden afgevoerd. Als cellulitis al in een ver gevorderd stadium is worden de vetophopingen groter en verergeren deze ophopingen sneller tot de huid hard en ruw wordt.

Een anti-cellulitis massage duurt ongeveer 50 minuten tot ruim een uur. Na een massage met speciale samengestelde kruidenolie wordt de huid gemasseerd met kruidenpoeder. Deze kruidenpoeder zal de vetophoping afbreken. Daarna wordt de huid onder handen genomen met specifieke ampullen.

Deze ampullen zorgen er voor dat de cellen in de huid de juiste vetbalans krijgen en later ook behouden. Dit bevordert de bloedcirculatie. Er wordt geadviseerd om kruidensupplementen in te nemen en een aanvullend dieet te volgen, maar dit is slechts een advies.

Endermologie
Een andere messagemethode is Endermologie. Endermologie is een massagemethode die wordt uitgevoerd met een LPG apparaat. Het apparaat maakt in- en uitrollende bewegingen. Deze bewegingen zorgen er voor dat de bloedvaten, het lymfestelsel en het bindweefsel worden gestimuleerd. Doordat deze massage een betere bloeddoorstroming veroorzaakt en de afvoer van afvalstoffen bevordert is dit een goede behandel methode tegen cellulitis.

Een sessie duurt ongeveer een half uur en na de eerste sessie wordt een foto gemaakt. Deze wordt later vergeleken met de foto die na ongeveer 10 sessies wordt gemaakt. Ook wordt aan degene gevraagd die de behandeling ondergaat of zij het eet- en drinkpatroon (indien nodig) wil aanpassen.