Hoe cellulitis behandelen?

Heb je last van cellulitis? En wil je daar wel heel graag van af? Helaas is het ene wondermiddeltje nog niet ontdekt. Aangezien men nog niet weet hoe iemand exact aan cellulitis komt, is het ook extra lastig om te zeggen hoe je cellulitis het beste kan behandelen. We hebben wel een aantal middelen en behandelmethodes op een rij gezet. De plusjes geven aan wat in onze ogen de werking is van deze ‘behandelmethode’.

Ondermode (+++)
Er bestaat ondermode die een masserende werking heeft. Met behulp van deze ondermode kun je ook afvallen. Op het internet zijn er een aantal aanbieders van deze anti cellulitis ondermode. In combinatie met sport, een gezonde levenstijl en ondermode zou het best kunnen helpen.

Crèmes (++)
Er zijn veel verschillende crèmepjes ontwikkeld voor het behandelen van cellulitis. Deze crèmes werken slechts een beetje bij het verminderen van cellulitis, want het echt laten verdwijnen van cellulitis doen de crèmes niet.

Massages (+++)
Naast of in combinatie met crèmes kun je ook kiezen voor massages. Massages zorgen voor een betere bloedsdoorstrooming. Ook wordt de structuur van het vet onder de huidlaag veranderd. Het wordt door de massagebehandelingen in feite losgetrild. Een massage-methode die wordt gebruikt heet endermologie (merknaam).

Deze intensieve bindweefselmassage zorgt voor een verhoogde stofwisseling. Deze massage wordt gegeven met behulp van een speciaal hiervoor ontworpen apparaat. Op de pagina massage gaan we dieper in op het onderwerp endermologie.

Levensstijl (++++)
Willen mensen cellulitis goed behandelen dan zullen ze in veel gevallen eerst hun levensstijl moeten veranderen. Tenminste, als deze niet goed is. Je moet gaan letten op je eetgedrag. Vooral gezond eten is het credo: het binnenkrijgen van veel vitamines en vezels. Probeer cafeïne en alcohol zoveel mogelijk te vermijden.

Sport (+++++)
Beweging is een factor om er voor te zorgen dat cellulitis zoveel mogelijk verdwijnt of juist een belangrijke factor om het te voorkomen. Het is volgens sommige onderzoekers de beste manier om cellulitis te vermijden of te verminderen. Doordat je veel sport zorg je er voor dat het spiervolume onder de vetlaag groter wordt. Hierdoor rekken en vervlakken de zogenaamde cellulitishaarden.

Operatief verwijderen
Ook kan er voor gekozen worden om cellulitis operatief te laten verwijderen door middel van liposuctie. Bij deze behandeling wordt er vet weggezogen op de plaats waar de cellulitis plaats vind. Deze behandeling wordt alleen niet snel uitgevoerd, voor het verwijderen of verminderen van cellulitis. Zoals bij iedere operaties zijn en voor- en nadelen, maar de voornaamste reden is dat liposuctie eigenlijk niet zoveel zin heeft bij het verwijderen van cellulitis.

Mesotherapie
Er worden bij mesotherapie bestanddelen ingespoten die er voor moeten zorgen dat de bloedcirculatie wordt bevorderd. Hierdoor worden vetcellen afgevoerd en afgebroken. Deze behandelmethode moet ongeveer tien weken achter elkaar wekelijks worden ondergaan. Als het resultaat als verwacht is, is een onderhoudsbehandeling van eens in de twee tot vier weken nodig.